Devre elemanlarından lambanın parlaklığını değiştirmek bize nasıl yararlar sağlar

Devre elemanlarından lambanın parlaklığını değiştirmek bize nasıl yararlar sağlar
Devre elemanlarından lambanın parlaklığını değiştirmek bize nasıl yararlar sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Parlaklığı istiyorsak kısabiliriz istiyorsa arttırabiliriz, istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz. Böyle bir fayda sağlar. Çok yanan bir lamba ise eğer azaltırsak lamba artık az yanarsa değişiklikleri gözlemlemiş oluruz.

Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda olmalıdır.

Devrenin anahtarını kapattığımızda ampul ya da ampuller ışık verir.Devrede anahtar açıkken ampul ışık vermez. Anahtarı kapattığımızda tellerden elektrik akar, ampul ya da ampullere elektrik ulaşarak devre tamamlanır ve ampul ışık verir.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
9
5
6
6
4
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.