DGS 2023 sınav soruları zor muydu, kolay mı, nasıldı

DGS 2023 sınav soruları zor muydu, kolay mı, nasıldı
DGS sınavı bugün ülke genelinde düzenlenirken adaylar sınavın hemen ardından sosyal medyadaki sınav yorumlarını merak ediyor. Sınavın kolay mı yoksa zor mu olduğu konusunda bu kapsamda araştırma yapılıyor.

Bu noktada “2023 DGS sınav yorumları ile sorular zor muydu, kolay mıydı?” soruları yanıt aramaya başladı. Bu sınava her yıl eğitimlerini önlisans düzeyinden lisans düzeyine taşımak isteyen adaylar katılım sağlıyor. Peki, 2023 Dikey Geçiş DGS sınav yorumları ile sorular zor muydu, kolay mıydı?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 16 Temmuz'da saat 10:15'de başladı ve saat 12:30'da sona erdi.

DGS sınavı 135 dakika sürecek, sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlanıyor. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Adaylar sınavdan sonra sosyal medya hesapları üzerinden sınava ilişkin yorumlarda bulundu. Twitter üzerinden #DGS2023 etiketiyle binlerce kişi sınavın nasıl geçtiği ile ilgili çeşitli paylaşımlar yaptı. İşte 2023 DGS sınav yorumları...

- Neyse arkadaşlar en azından hepimiz yapamamışız yapan cinlerde benim moralimi bozmazsa çok sevinirim #dgs2023

- Sözelin içine 6 7 tane matematik koymak kimin fikriydi

- Duygusal izolasyonda olduğumu farkettimm sınav anında #dgs2023

- Mantık falan kalmadı teşekkürler

- Duygusal izolasyon sorusundan sonra kalem elden düştü #dgs2023

- Gözlerim kör oldu soruları okurken #dgs2023

- Şıklar hepsi ayni mantıktı.. bizde mi sorun var anlamadım

- Çok merak ediyorum bu kaplumbağa terbiyecisiyle aranızda ne var? Her sınav da karşıma çıkıyor..

- Kamyonların mısırın Sakarya’nın arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışırken sıcaktan beynim yandı. #dgs2023

- Bir insan ana diliyle nasıl elenir sorusunu #dgs2023 ile öğrenebilme fırsatını yakalayın.

- Duygusal izolasyon sorusuyla 10 dk bakışmalı aşk yaşadık #dgs2023

- Sözeli bitirene kadar sınav süresi bitti sayısala da seneye bakarım artık

- Duygusal izolasyon sorusunu tek anlamanın verdiği hüzünle eve geri dönüyorum #dgs2023

- Bu nasıl dert bu nasıl sınavdır anlayabilirsen anla ali cabbar #ÖSYM
#dgs2023

- Türkçede 5 sonra önceki soruların %90 aynısıydı. Bir sınav hem bu kadar zor hem nasıl böyle kendini tekrar edebiliyor anlamış değilim.

- Coca cola kapağının altında çıkan “Tekrar deneyiniz” yazısı gibiyim şuan. Sınav kağıdının altında tekrar dene yazısını göremedim sadece

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.