Dijital bağımlılık neleri içermektedir

Dijital bağımlılık neleri içermektedir
Dijital bağımlılık neleri içermektedir, çevrenizde dijital bağımlılığı olan insanlar var mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojik araç ve uygulamaların günlük yaşantımıza olumsuz etkilerini, internet bağımlılığını, cep telefonu bağımlılığını, sosyal medya bağımlılığını ve dijital oyun bağımlılığını içermektedir. (örnek) Çevremde dijital bağımlılığı olan insanlar vardır. Kuzenim oyun bağımlısıdır.

Dijital bağımlılık, dijital nesnelerin kullanım bozukluğu olarak tanımlanır yani bir kişi gün içerisinde gerekliliğinin dışında dijital nesnelere dokunuyor ve onları kullanıyorsa dijital bağımlılığının olduğunu söyleyebiliriz.

Bu bağımlılık bireylerin hayatında çok büyük mağduriyetler oluşturabilmektedir. Kişinin her alanda hayatını etkiler. Dijital bağımlılık günümüzde özellikle 13 - 24 yaş aralığına sahip olan bireylerde daha fazladır. Bu bireyler dijital ekranlarda çok vakit geçirdikleri için; mutsuzluk, asosyallik, umutsuzluk, hareketsizlik gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Dijital bağımlılıklar ise;

  • telefon bağımlılığı
  • bilgisayar bağımlılığı
  • televizyon bağımlılığı
  • oyun konsolu bağımlılığı

1
2
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.