Dijital Dünya Cevapları

Dijital Dünya Cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık 5. Ekonomi ve Sosyal Hayat Sayfa 174, 175 Dijital Dünya Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 174 Cevapları

Aşağıda boş bırakılan yerlere üretim, dağıtım ve tüketim alanlarında kullanılan yeni teknolojik ürünlere örnekler yazınız.

Üretim

Hamur yoğurma ve kesme makineleri, süt pişirme kazanları, et kıyma makineleri, dikiş makineleri.

Dağıtım

Kargo şirketleri, postane.

Tüketim

Market ve mağazalar, e-ticaret siteleri.

Drone taşımacılığı hayatımızı nasıl etkileyecektir?

Cevap: Dron taşımacılığı ile birlikte insanlar siparişlerini daha hızlı teslim alacaklardır. Ancak bu durum kargo ve posta çalışanlarının iş imkanlarının sınırlanmasına neden olacaktır.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 175 Cevapları

Çevrenizde sanal ortamda alışveriş yapan var mı? Sanal ortamda alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cevap: Var. Öncelikle çok dolandırıcı var. Bu yüzden sanal ortamda alış veriş yaparen çok dikkatli olunmalı. Size ait kişisel bilgileri koruyan sitelerden güvenlikli yerlerden alış veriş yapmalısınız. Yoksa dolandırılabilirsiniz. Bankalardan aradığını söyleyen sahtekarlara karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

Genel ağ üzerinden alışveriş ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Genel ağ üzerinden alışveriş nasıl yapılmaktadır?

Cevap: E-ticaret siteleri üzerinden olmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz ürünleri kredi kartı veya kapıda ödeme yöntemiyle satın alabiliriz.

2. Genel ağdan alışverişi güvenli buluyor musunuz? Neden?

Cevap: Eğer güvenilir ve doğru çalışan bir e-ticaret sitesi kullanırsak güvenilir olur. Ancak bilmediğimiz, hakkında bilgimiz olmayan ve özel bilgilerimizi isteyen sitelerden alışveriş yapmak güvenli değildir.

3. Genel ağ üzerinden yapılan alışverişler hangi değişikliklere sebep olmaktadır?

Cevap: Bu alışverişlerde aradığımız ürünü bire bir deneme imkanımız olmadığından bazen isteğimiz dışındaki bir ürünle karşılaşabiliriz. Ancak bunun dışında daha zahmetsizdir.

4. Genel ağ üzerinden yapılan alışverişlerin yaygınlaşmasının üretime, dağıtıma ve tüketime etkileri hakkında neler söylenebilir?

Cevap: İnsanlar genel ağ üzerinde alışveriş yaptıklarında mağazaya gitmelerine gerek kalmaz. Daha kolay bir yöntem olduğu için tüketim artar. Bu durum üretimin ve dağıtımın da artmasına neden olur. Üretim ve dağıtımda teknolojik yöntemlere yer verilir.

433
166
187
36
435
66
447
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum