Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir

Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir
Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir, nedenleriyle açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir, nedenleriyle açıklayınız

Cevap : Hayır, dikdörtgen düzgün bir çokgen değildir.
Dikdörtgen düzgün bir çokgen değildir, çünkü
dikdörtgenin birbirinden farklı kenar uzunlukları vardır. Bir dikdörtgeni düşündüğümüzde karşımıza iki farklı kenar uzunluğu çıkar. Bunlardan biri kısa kenar, bir diğeri ise uzun kenar uzunluğudur. a kenarına kısa ve b kenarına uzun kenar dersek, bu çokgenin düzgün çokgen olma şartını sağlayamadığını görürüz.

Bir çokgenin düzgün çokgen olarak değerlendirilebilmesi için, aşağıdaki özelliklere sahip olmaları gerekmektedir:
Sahip olduğu tüm kenar uzunluklarının birbirine eşit olması
Sahip olduğu tüm açı ölçülerinin birbirine eşit olması

gerekir.

Dikdörtgen şekli, ilk koşulu sağlayamadığı için düzgün çokgen değildir. Bir düzgün çokgen olabilmesi için, yukarıda yazılan her iki şartı da sağlaması zorunlu bir durumdur.
Dikdörtgen ilk şartı sağlayamasa da ikinci şartı sağlar. Gerçekten de baktığımızda bir dikdörtgenin tüm açı ölçüleri birbirine eşit ve 90 derecedir.
Fakat sadece bu şartı sağlaması onu düzgün çokgen olarak görmeye yetmeyecektir.

333
41
3
1
45
37
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.