Dile etki eden unsurlar sizce nelerdir

Dile etki eden unsurlar sizce nelerdir
Dile etki eden unsurlar sizce nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dile etki eden unsurlar, kültürel miras, tarihi miras, genetik miras, toplum, çevre, okul, eğitim, dünya görüşü, din, ahlak gibi unsurlardır. Bu unsurlar ahlaki ve hukuki olarak da kurallara bağlı olarak toplumda sosyal hayatın içinde yer alabilir.

Dilin korunması, geliştirilmesi, estetik kaygılarla zenginleştirilmesi, geleceğe taşınması oldukça önemlidir. Bu da ancak insanların dillerine ve kullandıkları kelimelere dikkat ederek yaşamaları ile mümkündür. Edebi eserlerin bu alanda bir devamlılık oluşturmasıyla sorumluluk alması da toplumda dil sorununun yaşanmasının önüne geçmektedir. Bu nedenle edebiyat ve edebi eserler oldukça önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Dilin korunması ve geliştirilmesi gerekir.

Dil, kültür unsurlarının başında gelir. Çünkü dil olmadan öteki unsurların meydana gelmesi mümkün değildir. Dil bir milletin ses dünyasıdır. Her millet kainatı değişik şekillerde algılamış ve yorumlamıştır. Aynı zamanda dil kültüre ait bütün değerleri bünyesinde barındıran bir kültür hazinesidir. Bir dil, onu kullanan milletin kafa yapısını, nasıl düşündüğünü, zihninin nasıl çalıştığını ve mantığını ortaya koyar.

7
100
3
3
4
10
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.