Dilimiz, kimliğimizdir

Dilimiz, kimliğimizdir
Dilimiz, kimliğimizdir ifadesinden ne anlıyorsunuz, siz bu düşünceye katılıyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir toplumda milli kültür varlıklarından en anlamlıları dildir. Dil, din, kültür, tarih gibi kavramlar milli değerler olarak bilinmektedir. Milli değerlerin korunması, milletin kimliğinin korunması anlamına gelir.

Dilimiz, kimliğimizdir sözü, haklı ve doğru bir sözdür. Bir milletin kimliğinin oluşmasında, kullandığı dil çok etkili olmaktadır. Kullanılan dil ve kelimeler millet olma anlamına gelir.

  • Ben bu ifadeye kişisel olarak kesinlikle katılıyorum.
  • Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz her şeyi nasıl anladığımızı belirler.
  • Birçok şeyi kültürümüzün şekillendirdiği dilimiz sayesinde algılarız.
  • İşte bu yüzden kültürümüzde olan ve dilimizde olan kelimeler başka dillerde, başka kültürlerde olmadığında çok farklı hissederiz, şaşırırız. Çünkü, başka bir dil başka bir kimliktir.
  • Aynı zamanda diller ulusların kimliklerini, kim olduklarını unutmamalarını, birlik olmalarını sağlamıştır.

İşte bu yüzdendir ki yurtdışına gittiğimizde Türkçe konuşan biri görünce hemen onunla konuşuruz. Çünkü yakın hissederiz, çünkü dil bizim için bir kimliktir.

Dilimiz olmadan kendimizi ifade edemeyiz, kültürümüzü bir sonraki kültürlere geçiremeyiz. Aynı zamanda da toplumdan uzaklaşırız ve toplumun bir parçası olmamız çok zorlaşır.

107
47
200
21
8
13
39
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.