Din ile edebiyat arasında nasıl bir ilişki olduğunu düşünüyorsunuz

Din ile edebiyat arasında nasıl bir ilişki olduğunu düşünüyorsunuz
Din ile edebiyat arasında nasıl bir ilişki olduğunu düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din ile edebiyat arasındaki ilişki:

Bireyler edebiyat sanatı sayesinde her çeşit fikir, his ve hayallerini estetik bir biçimde farklı kişilere aktarmaya çalışmıştır. Bu nedenle de edebiyat sanatı içerisinde bulunulan dönemin aynasıdır şeklinde yorum yapabiliriz.

Çünkü her edebi eser yazıldığı dönemi olduğu gibi yansıtır. Din de asırlar boyunca bireyleri etkisi altına alan, kişilerin hayatına etki eden ve ahlaki toplumsal düzenin kaidelerini belirleyen oldukça önemli bir kavramdır.

Bir toplumu bu denli etkileyen bir kavrama karşı edebiyat da kayıtsız kalmamıştır. Çünkü edebiyat toplum hayatını bir ayna gibi yansıtır. Dinlerin de toplum üzerinde vermiş oldukları etki aynı biçimde edebi eserlere de yansımaktadır.

  • Din edebiyatı şekil, tür, içerik, kelimelerin kullanım tarzı ve bir çok yönden etkilemiştir.
  • Kutsal kitapların etkisiyle edebiyatta bir edebi zevk ve dil benimsenmiş ve Kutsal kitap bunları beslemiştir.
  • Din edebiyatı her yönden zenginleştirmiştir.
  • Din halkın edebiyata olan ilgisini de artırmıştır.
  • Örneğin Mevlüt konu olarak dinin etkisini, Divan edebiyatındaki aruz ölçüsü ise dinin edebiyattaki yapısını etkilemesine örnek olarak verilebilir.

118
3
25
3
1
9
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.