Din, insan davranışlarına nasıl yön verir

Din, insan davranışlarına nasıl yön verir
Din, insan davranışlarına nasıl yön verir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah inancı olan insanlar doğruluk ve dürüstlükten asla uzaklaşmazlar, davranışlarını Allah’ın istediği doğrultuda düzenlerler. Allah’a olan inanç kişiye güven ve huzur verir. Allah’a inanan insanlar yaptıklarının ve kendisine yapılanların boşa gitmeyeceğini, mükafatının ya da cezasının olduğunu bilirler.

Sağlam bir inanca sahip olan insan; her şeyi yaratan, sonsuz ilim ve kudret sahibi bir yaratıcının varlığına inanır. Rabb’inin (c.c.), kendisine her zaman yakın olduğunu bilir. Allah’ın (c.c.), kendisine inanan ve sığınan kullarını sevdiğini, onlara yardım edeceğini unutmaz. Her zaman samimi olarak Allah’a (c.c.) yönelir, ona dua eder. Allah’ı (c.c.) zikretmeye, ona karşı kulluk görevlerini yerine getirmeye önem verir. Bütün bunlar da insana iç huzuru verir.

Allah inancı olan insanların özellikleri

  • Allah'ın yarattığı her canlıya karşı sevgi ve şefkatle yaklaşır.
  • Allah'a inanan insanlar Ümitsizliğe düşmezler.
  • Allah'a olan inanç kişiye güven ve huzur verir.
  • Allah'ın varlığına inanan insanlar gama, kedere düşmezler "Allah var keder yok deyip" başka hiç bir şeye muhtaç olmazlar.
  • Allah'a inanan kişi kendini yalnız hissetmez.
  • Allah'a inanan kimse, başkalarının başına kötülük gelmesini istemez.
  • Allah inancı kişiyi merhametli kılar.

42
8
21
7
4
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum