Din insan için neden önemlidir

Din insan için neden önemlidir
Din insan için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din insanın Yaratıcı, diğer insan ve varlıklarla münasebetlerini düzenleyen ve hayatına yön veren, onlarla ilgili davranışlarına esas olacak kurallar bütününe verilen addır. İnsanla beraber var olan, tarihin bütün devirlerinde ve bütün topluluklarında karşılaşılan din olgusu, çeşitli şekillerde kendini göstermektedir. Bütün bu çeşitliliği kuşatacak bir tanım zor olmakla birlikte bu müesseseye verilen isimlerden yola çıkarak dinin mahiyeti hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Çünkü din insanın mutluluğu için bir araçtır.dinimizi bildiğimiz için hem bu Dünyada hemde obur Dünyada mutluluğu bulabileceğimize inanırız ve buda bizlere özgüven kazandırır. Dolayısıyla onun bize bildirdiği şeylerі öğrеnmеmiz vе uygulamaya çalışmamız bizi mutlu edecektіr. Bu nedenle dinin öğütlerinden yararlanmak için onu bilmеk gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1074
807
784
760
770
750
1275
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.