Dinî ve ahlaki değerlerin sosyal hayattaki önemi

Dinî ve ahlaki değerlerin sosyal hayattaki önemi
Dinî ve ahlaki değerlerin sosyal hayattaki önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahlak kavramının anlamı; bir kişinin iyi ve ya kotu özelliklere sahip olmasına neden olan manevi değerlerin ve davranışların bütününe ahlak denir. Örneğin yalan söylememek ahlaklı bir davranıştır. Emanete ihanet etmek ise ahlaksız bir davranıştır.

Ahlak, değerlerin en üst seviyesinde bulunur. Ahlakı oluşturan temel öğeler, akıl, vicdan, örf, adet ve dindir. Geçmişten bu yana her toplumun kendisine göre bazı inanç sistemleri olmuştur. Tarihe bakıldığında dini yaşantısı olan toplumlarda kesin olarak ahlak olduğu ve ahlaka önem verdikleri görülmektedir.

Sonuç olarak, din ahlaki değerlerin gelişmesini ve sosyal yaşamın düzenli olmasını sağlar. Özellikle İslam dini, ahlaki değerlere önem veren en önemli dindir. İslam topluluklarında ahlak kavramı çok değerlidir.

4641
2245
2296
676
681
904
2358
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.