Dinî ve millî bayramların sosyal yaşam üzerindeki etkileri

Dinî ve millî bayramların sosyal yaşam üzerindeki etkileri
Dinî ve millî bayramların sosyal yaşam üzerindeki etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumuzdaki birlik ve beraberliği sağlar. Bu bayramlar sayesinde çok daha güçlü bir millet ve toplum oluruz.

Bayramlar; toplumsal birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin güzelliğinin topluma ve toplumlara getirdiği huzurun topyekûn paylaşıldığı coşkulu günlerdir. Bayramlar toplumsal adaletin sağlanması için gerekli olan bölüşüm, paylaşım ve yardımlaşmanın getirdiği huzur günleridir.

Milli bayramların yanında daha geniş kapsayıcı olan dini bayramlar vardır. Dini bayramlar, hitap ettiği kitleler itibari ile daha geniş, daha kapsayıcı özelliklere sahip olup, tarihin derinliklerine inen, geçmişi olan, neşe, sevinç ve ulvi manevi günlerdir. Dini bayramlar şefkat, merhamet, af ve bağışlama, acıma ve merhamet odaklı bölüşüm, paylaşım, kardeşlik kültürünün en önemli mahsulü olup, sosyal adaletin, sosyal barışın sağlandığı, yetimin, garibin, kimsesizlerin naçar biçarelerin gözyaşlarının dindirildiği, silindiği, onların da gülmelerinin sağlandığı son derece önemli yardımlaşma ve dayanışma günleridir.

Dini bayramlarımız daha geneldir, daha heyecanlıdır. Ramazan ve Kurban Bayramlarımız bunun örneğidir ve paha biçilemez değerli dini günlerimizdir.

10761
10505
7759
2936
2938
2939
14031
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum