Dini yalanlamak ifadesinden ne anlıyorsunuz

Dini yalanlamak ifadesinden ne anlıyorsunuz
Dini yalanlamak ifadesinden ne anlıyorsunuz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini, nevi şahsına münhasır olarak indirilmiştir ve yaşanmaktadır. Tek ve son dindir. İslam dininde Allah, her şeye kadir olarak kudret sahibidir. Dinin sahibi Allah’tır. Dinin zarar görmesi Allah’a karşı gelmektir.

Dini yalanlamak, Allah’ı yalanlamaktır. Allah’ı yalanlamak ise dinden çıkmak yani küfre düşmek anlamına gelir. Dinin emirlerine ve yasaklarına bilerek uymamak dini yalanlamaktır.

“Dini yalanlamak” ifadesinden, “Allah tarafından peygamberler aracılığı ile insanlara ulaştırılan ilahi bir kanun” olan dini yok saymak ve inkar etmeyi anlıyorum. Bunun yanında hesap ve ceza gününü inkar etmeyi, öldükten sonra insanın hesaba çekileceğini yalanlamayı anlıyorum.

235
51
50
50
134
133
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.