Dinin bireye ve topluma katkılarını tartışınız

Dinin bireye ve topluma katkılarını tartışınız
Din, dünya ve ahiret mutluluğuna yöneltir. Din, akrabalar ve komşularla iyi ilişkiler kurmayı önerir. Din, Allah’a (c.c.) kulluk etmeyi ve insanlarasaygılı olmayı ister. Yukarıdaki cümleler çerçevesinde dinin bireyeve topluma katkılarını tartışınız.

Din, dünya ve ahiret mutluluğuna yöneltir.

Din, toplumu mutluluğa yönelttiği için çeşitli ruhsal hastalıkların yaygınlık oranı azalır. Bu da suç, kavga olaylarının azalmasına katkı sağlayabilir.

Din, akrabalar ve komşularla iyi ilişkiler kurmayı önerir.

Akrabalarla kurulan iyi ilişkiler, kan davalarının oluşmasını engeller. Yine aynı şekilde kavga oranları azalır.

Din, Allah’a (c.c.) kulluk etmeyi ve insanlara saygılı olmayı ister.

İnsanlara saygılı olmak, empati kurmak neredeyse her sorunun çözümü olabilir. Ayrıca, eğer toplumda saygı olmazsa empati de olmaz.

Empatiden yoksun toplumlar ve bireyler karşılarındakini düşünmeyecekleri için her türlü suçu işleyebilir, herkese kötü davranabilir. Bu da hiç hoş olmaz.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.