Dinin ve dinî değerlerin, toplumsal bütünleşme açısından önemi

Dinin ve dinî değerlerin, toplumsal bütünleşme açısından önemi
Dinin ve dinî değerlerin, toplumsal bütünleşme açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din ve dini değerler insanların ortak noktasını meydana getirir. Her türlü farklılıklara rağmen dini konularda insanımız bir araya gelir. Bizi bütünleştiren şey de bu dini değerledir.

İslam dininde iki adet bayram bulunmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan ramazan ayından sonra yaşanan ramazan bayramı ve ondan iki ay 10 gün sonra yaşanan kurban bayramıdır. Her iki bayramda da ortak nokta bireylerin birbirleriyle daha kaliteli zaman geçirmesi ve ilişkilerinin daha kuvvetli olmasıdır. Tüm arkadaş ve akrabalıkların tekrar gözden geçirildiği ve küslüklerin sona erdiği bayramlarda toplumsal bütünleşme daha fazladır. Çünkü bu bayramların en büyük amacı küslerin barışması uzakta olan dostlukların daha çok yakınlaşmasıdır.

Toplumda birlik ve beraberlik içinde, huzur ve barış ortamında yaşamanın bazı kuralları bulunmaktadır. Bu kurallar ahlak ve hukuk kurallarıdır. Dindar insanlar ahlak kurallarına çok dikkat ederler. İnsanlara ve çevreye zarar vermemek için yaşarlar.

Dini değerlerin yaşatılması ve yaşanmaya devam etmesi toplumda birlik, beraberlik, barış, güven, adalet, huzur ortamının korunması anlamına gelir. Kul hakkına girilmeyen, suç işlenmeyen, insanların hukukun üstünlüğüne saygı gösterdikleri, özgürlüklere saygı duydukları ve inançların serbest bir şekilde yaşandığı bir toplumda kavga ve kaosun olması mümkün değildir. Bu nedenle din toplumu bütünleştiren dil, vatan, ırk kadar hassastır.

Dinin değeri Müslümanlar için çok büyüktür. Bir Müslüman olarak dinimize bağlı olmalıyız. Müslümanlar dinlerine saygısı ile iyi geçinmeye çalışırlar. Müslümanların diğer Müslüman kardeşleriyle bağları büyüktür. Onlarla iyi geçinirler. Dost olurlar. Müslümanlar dinlerinin güzelliğiyle saygılı ve hoşgörülüdür. Tüm Müslümanlar dinleri sayesinde dosttur. Müslümanlar dinleriyle kardeş olup dinleriyle yaşarlar. Müslümanların dini çok güzel ve zengindir. Bu sayede dostlukla beraber kalırlar.

  • Müslümanların dini doğru din ve en ahlaklı dindir.
  • Müslümanların ahlaklı dinine İslam denir.
  • Müslümanların inandığı dinin tanrısına Allah denir.
  • Müslümanlar en ahlaklı insanlardır.
  • Müslümanlara cennet müjdelenmiştir.
  • Müslümanların peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)'dır.

874
1414
1215
153
115
230
1476
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.