Dipol-İndüklenmiş Dipol etkileşimleri

Dipol-İndüklenmiş Dipol etkileşimleri
Dipol-İndüklenmiş Dipol etkileşimleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Polar yapılı bir maddenin apolar yapılı bir çözücüde veya apolar yapılı bir maddenin polar yapılı başka bir çözücüde çözünmesi sırasında çözücü ve çözünen türleri arasında oluşan etkileşim türüdür. Polar olmayan molekülün veya atomun elektron dağılımı, polar molekül tarafından uygulanan kuvvete bağlı olarak bozulur. Bunun sonucunda da farklı bir dipol şekli ortaya çıkar. Polar olmayan molekülde geçici bir dipolleşme olur.

Geçici dipolleşme atom veya molekülün yakınında bulunan polar bir molekülden kaynaklandığı için indüklenmiş dipol olarak bilinir. İyot (I2) molekülü apolar yapılı, metil alkol (CH3OH) molekülü ise polar yapılıdır. I2 maddesinin CH3OH içinde çözünmesi dipol - indüklenmiş dipol etkileşimleri sonucunda oluşur. İndüklenmeyi gerçekleştiren CH3OH molekülüdür.

82
148
62
61
61
61
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.