Diyafram kasının soluk alışverişinin gerçekleşmesindeki önemini

Diyafram kasının soluk alışverişinin gerçekleşmesindeki önemini
Diyafram kasının soluk alışverişinin gerçekleşmesindeki önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Diyafram, akciğerlerin çalışmasını destekleyen güçlü bir kastır. Diyafram ve kaburga kasları, soluk alıp verme işlemine yardımcı olmaktadır. Kasılıp gevşeyerek akciğerlere hava giriş çıkışını sağlar.

İnsan vücudu çeşitli sistemlerin bir arada çalışması yoluyla verimli bir şekilde canlılığını korumaktadır. Böylece organizma canlı kalarak insan hayatı da devam etmektedir. Bu sistemler, sindirim sistemi, boşaltım sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, destek ve hareket sistemi, hormonal sistem olarak bilinmektedir.

Solunum sistemi içinde burun, soluk borusu, akciğerler ve diyafram bulunmaktadır. Akciğerler hava doldukça, hemen altında bulunan diyafram düzleşir ve göğüs kafesinin genişlemesini sağlar. Akciğerler boşalınca diyafram eski halini alır ve göğüs kafesinin rahatlamasını sağlar. Solunumun alıp verilmesinde diyafram kasılması oldukça önemlidir. Diyafram ses kontrol gücünü de destekleyen bir yapıya sahiptir.

Kaynak:Eğitim Sistem

35
114
37
79
34
36
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.