Doğada saf olarak bulunan madde var mıdır

Doğada saf olarak bulunan madde var mıdır
Doğada saf olarak bulunan madde var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet var. Su, oksijen, karbondioksit, atom, altın, bakır, demir, helyum, şeker, sodyum (Na), oksijen (O2), helyum (He), tuz, cam, altın, alüminyum.

Saf maddeler element ve bileşiklerden oluşur. fakat; maddelerin çoğu ne tek bir elementtir, ne de tek bir bileşiktir. Saf madde, karışımın her noktasında aynı özellik gösteren maddelerdir. Bir maddenin saf madde olabilmesi için tek bir elementten veya bileşimden oluşması şart değildir.

 Saf madde aynı zamanda doğada bulunan en doğal hali olarak da bilinir. Buna diğer bir ismi ile saf hali denir. Saf madde ayrıştırılamaz. Çünkü zaten tek bir maddeden oluştuğu için ayrışma durumu söz konusu değildir. Şimdi saf maddelere bazı örnekler verelim.

  • Altın
  • Gümüş
  • Bakır
  • Su
  • Oksijen

230
320
330
40
220
30
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.