Doğal afetlerden kaynaklanan göçlerden hangisinin ülkemizde yaşanma ihtimali daha azdır

Doğal afetlerden kaynaklanan göçlerden hangisinin ülkemizde yaşanma ihtimali daha azdır
Doğal afetlerden kaynaklanan göçlerden hangisinin ülkemizde yaşanma ihtimali daha azdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tsunami ve volkanik patlamalardan kaynaklanacak göçlerin ülkemizde yaşanma ihtimali çok azdır. Çünkü aktif yanardağımız yoktur ayrıca da okyanus kenarında değiliz tsunami de görülme ihtimali çok düşüktür.

İnsanlar deprem, sel, kuraklık, volkanik faaliyetler, heyelan nedeniyle kentlerinden, başka kentlere göç ederler.

Ülkemizde volkanik faaliyetlere dayalı bir göç yaşanmaz. Çünkü ülkemizde aktif bir volkan bulunmamaktadır.

Ülkemizde sönmüş volkanlar vardır ve bu volkanlar ülkemizin Doğu bölgesinde bulunur. Bu volkanlar bir zamanlar aktifti, ancak şu dönemde yalnızca normal birer dağdır.

Ülkemizde deprem, kuraklık, heyelan ve sel nedeniyle göçler yaşanmaktadır. Bunun nedeni insanların bu doğal afetlerden dolayı zarar görmesi, yaşamlarına sağlıklı şekilde devam edememeleridir.

Doğal afetler insanların yaşam alanlarına zarar verdiği, zan ve mal kaybına yol açtığı için, büyük zararlara neden olur. Kişiler bu nedenle doğdukları yerleri terk etmek zorunda kalırlar.

Okyanusa kıyısı olan ülkelerde tsunami gerçekleşirken, ülkemizin okyanusa kıyısı olmamasından dolayı bu doğal afet ülkemizde görülmez.

2
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.