Doğal afetlere maruz kalan insanlar hangi duyguları hisseder

Doğal afetlere maruz kalan insanlar hangi duyguları hisseder
Doğal afetlere maruz kalan insanlar hangi duyguları hisseder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ne yazık ki ölüm tehlikesi atlattıkları için öncelikle psikolojileri bozuktur. Üzgündürler. Moralleri bozuk olur. Ne yazık ki onlara yardım edilmezse yaşamlarını sürdüremeyecekleri korkusunu taşırlar.

Hiç beklenmedik bir anda meydana gelen deprem, çığ, sel ve heyelan gibi doğal afetler can ve mal kayıplarına neden olur ve insanların yaşamlarını farklı alanlarda etkiler. Depremler, can ve mal kayıplarına neden olur. Deprem sonrası birçok konut kullanılamaz duruma gelir.

Eğitim, ulaşım, sağlık gibi alanlarda sorunlar yaşanır. Depreme maruz kalan insanlarda korku, endişe ve çaresizlik durumları oluşur. Dayanışma ve iş birliği, bu sorunların azaltılması ve yaşanılan acıların paylaşılmasında önemli bir yere sahiptir.

59
137
48
136
270
62
534
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.