Doğal çevre nedir

Doğal çevre nedir
Doğal çevre nedir, kısaca doğal çevre örnekleri nelerdir, doğal çevrenin özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğa kelimesinden doğal kelimesi türer. Bu da ilk kelimenin anlamı bakımından hali hazırda doğada bulunduğu anlamını verir. Çevre de etraf ya da alan anlamında kullanılır. Bu bakımdan iki kelime bir araya gelince anlam bakımından var olan çevre anlamında kullanılabilir. Var olan çevre hali hazırda hep var oluş ya da insanlar tarafından yapılmamış anlamındadır. Bu bakımdan doğal çevreye tanım olarak insan eli değmemiş her şey denilebilir. Çünkü insan eli değen herhangi bir şey doğal olmaktan çıkıp yapay hale gelmiştir.

Doğal çevreye pek çok örnek verilebilir. Denizler tamamen milyonlarca yıl içerisinde kendi kendilerine oluşmuştur. Bu bakımdan doğal çevreye örnektir. Ormanlar da insan eli değmemiş halde olabilmektedir. Balta girmemiş ormanlar da doğal çevreye güzel bir örnektir. Doğal çevreye bir örnek de geniş yayla ve ovalar verilebilir. Yer hareketlerinin uzun yıllar boyunca gerçekleşmesinden dolayı ortaya çıkarlar. Bu bakımdan insan eli onlara değmez. İnsan elinin değmediği her şey gibi ova ve yaylalarda tamamen doğal çevreye örnektir.

Doğal çevrenin özellikleri nelerdir

  • Kendiliğinden oluşmuş ortamlardır.
  • Canlı çeşitliliği çoktur.
  • Genellikle insanlara az rastlanılır.
  • İnsan atıkları, çöpler bulunmaz.
  • İnsan etkisi olmadığı için havası, toprağı ve suyu daha temizdir.
  • Hayvan sesleri dışında insanların kullandıkları araç ve ses gürültüsü yoktur.

45
108
109
43
34
35
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.