Doğal çevrenin canlılar için önemi nedir

Doğal çevrenin canlılar için önemi nedir
Çevrenin canlılar için önemi nedir, doğal çevrenin canlılar için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Üzerinde yaşadığımız Dünya sadece bize ait değildir. Dünya üzerinde, birbirinden farklı özellikte pek çok canlı çeşidi yaşamını sürdürmektedir. Canlılar, içinde yaşadıkları doğal çevreye uyum sağlamıştır. Ancak bu doğal çevre içerisinde hayatlarını devam ettirebilirler. Yaşanan bu çevreye verilen zararlar, canlıların yaşamının sona ermesine hatta nesillerinin yok olmasına sebep olabilir. Bu nedenle öncelikle doğal çevreyi kirleten etkenleri belirlemeliyiz.

Daha sonra bunları ortadan kaldırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Bu sorumluluklar vatanımızı korumak anlamına gelir. Üzerinde yaşadığımız toprakları ve canlıları korumamız vatan sevgimizi yansıtır. Çevremizdeki yaşayan canlılara dikkat edip onları korumaya özen göstermeliyiz. Çevremizdeki canlıları korumalıyız ki çevremiz yaşanabilir bir yer olsun.

Doğal çevre canlı ve cansız bütün varlıkların yaşamını sürdükleri, hayati olaylarını gerçekleştirdikleri, kendi dengemizi kurduğumuz ortamdır ve bütün canlılar için doğal çevre önemlidir. Çünkü örneğin denizler doğal çevreye girer ve denizler olmasa sadece denizde yaşayabilen canlıların tümü hayatını kaybeder. Bir başka örnek de açıklayacak olursak toprak olmasa toprakta yaşayan hiçbir canlı varlık olmaz sadece hayvanlar değil toprak olmasa bitkiler de olmaz ve bitkiler olmazsa hiçbir insan oğlu yaşayamaz, beslenemez. Beslenmek bütün canlıların ortak özelliğidir. Yani doğal çevre bütün canlıların yaşamını sürdürmesi için çok önemlidir.

1061
2114
1511
259
366
234
1401
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.