Doğal kaynaklar ülkelerin kalkınmasına nasıl etkide bulunur

Doğal kaynaklar ülkelerin kalkınmasına nasıl etkide bulunur
Doğal kaynaklar ülkelerin kalkınmasına nasıl etkide bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal kaynaklar en önemli yer altı ve yer üstü doğal kaynakları olarak ülkelerin kalkınmasında etkili olan kaynaklardır. Bir ülkenin ekonomik varlığı ve gelişmesi yer altı ve yer üstü doğal kaynaklarının varlığına ve zenginliğine bağlı olarak değişmektedir.

Doğal kaynak bakımından zengin ülkeler, gelişmiş bir teknolojiye sahipse kalkınmaları daha hızlı olmaktadır. Doğal kaynak bakımından fakir olan ülkeler, bu ihtiyaçlarını ithal ettiklerinden kalkınma hızları düşmektedir.

Doğal kaynaklar ülkelerin kalkınmasında etkili olur. Çünkü doğal kaynaklar üretimin gerçekleşmesi ithalat ve ihracatın yapılması için bir kaynak olması anlamına gelmektedir. Doğal kaynaklar çıkarılır, işlenir ve kullanıma hazır hale getirilerek ekonominin gelişmesinde ve ülkenin kalkınmasında etkili olmaktadır. Bir ülkenin doğal kaynaklarının varlığı ve işlenmesi o ülkenin ekonomik gelir elde etmesi ve gelişmesi anlamına gelir.

7
3
2
1
2
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.