Doğal sayılar nedir, tek ve çift doğal sayı örnekleri

Doğal sayılar nedir, tek ve çift doğal sayı örnekleri
Doğal sayılar nedir, nelerdir ve kaçtan başlar, Çift ve tek doğal sayılar örnekleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal sayılar, {N} ={0,1,2,3,4,5,6,7,...} biçiminde sıralanmakta olan tam sayılar olarak ifade edilebilir. Ayrıca sayma sayılarına 0 sayısını ekleyerek elde edilirler. Doğal sayıların negatif değeri bulunmaz.

Doğal sayılar nelerdir ve kaçtan başlar

Doğal sayılar 0 ile başlar ve sonsuza kadar gider. Sayma sayılarının başına 0 eklendiğinde doğal sayılar ortaya çıkmaktadır.

  • Doğal sayıların özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
  • Doğal sayılar sıfır ile başlar ve sonsuza kadar gider.
  • Doğada bir karşılığının bulunduğu sayılara doğal sayı ismi verilir.
  • Doğal sayılar arasında 1 fark vardır.
  • Doğal sayıların matematik de sembolü N olarak ifade edilmektedir.
  • Sayı doğrusu üzerinde doğal sayılar sağ tarafta yer almaktadır.
  • Doğal sayılar sonsuza gitmektedir.

Tek ve çift doğal sayılara örnekler

Sayı doğrusu üzerinde bulunan tüm doğal sayılar solunda bulunan sayıdan büyük, sağında bulunan sayıdan ise küçüktür.

Kendisinden önce ve sonra bulunan Sayılar ile aralarında belli bir kural bulunan sayılara ise ardışık sayılar ismi verilmektedir. Ardışık Doğal Sayılar arasında 1 fark bulunur. Yani 0,1,2,3... şeklinde ilerler. Ardışık çift doğal sayıların arasında ise iki fark bulunur. Yani 0,2,4,6... şeklinde ilerlemektedir. Ardışık tek doğal sayılar arasında da iki fark bulunur. Yani 1,3,5,7... şeklinde gitmektedir.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.