Doğal unsur nedir, doğal unsur ne demek

Doğal unsur nedir, doğal unsur ne demek
Doğal unsur; halihazırda doğada kendiliğinden bulunan unsurlara verilen addır.

İnsan çevresine baktığı zaman farklı farklı varlıklar görmektedir. Bu varlıklar dağ, akarsu, ev, ova, taşıt, ağaç, akarsu şeklinde olabilir. Bu oluşumlarının hepsinin kendi içinde bir görevi bulunur. Bu varlıkların bazıları kendileri oluşur, bazıları da insan eli ile meydana gelmektedir. Tüm bu unsurlar doğal ve beşeri olmak üzere iki ana grup altında incelenmektedir.
İnsan eli ile yapılmayan doğal bir şekilde kendiliğinden oluşmuş olan unsurlar doğal unsur olarak isimlendirilmektedir.

Bu doğal unsurlar insanların hayatlarını devam ettirebilmesi için dünyanın yaratılışında dünya'ya Allah'ın verdiği özellikler olarak bilinmektedir. Çevresindeki doğal unsurlara göre insanlarda yaşamak için doğal unsurlara göre önlem alırlar. Örneğin; İnsan barınacakları yerlerin malzemelerini doğal unsurlara dayanabilecek şekilde yapmaktadır.

Peki doğal unsurlar nelerdir

1- Sıcaklık
2- Hava
3- Yağmur
4- Kar
5- Deniz dalgaları
6- Rüzgar
7- Toprak
8- Kayaçlar
9- Bitkiler
10- Hayvanlar
11- Nem
12- Dağ
13- Akarsu
14- Mağara
15- Ova

Sözlükte Doğal unsur ne anlama gelmektedir?

1- Doğaya özgü,doğada olan,tabii.
2- Olduğu gibi, yaratıldığı gibi.

100
85
24
11
11
11
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.