Doğal ve beşerî unsur kavramlar

Doğal ve beşerî unsur kavramlar
Doğal ve beşerî unsur kavramlarını araştırarak aralarındaki farklar konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğada kendiliğinden oluşan unsurlara doğal unsur denir. İnsan eli değmeden oluşur.  Örnek verecek olursak Ağaçlar / Bitkiler = Doğal unsurdur. İnsan eli  değerek oluşturulan unsurlara ise beşeri unsur denir. Kendiliğinden oluşamazlar.  Örneğin Arabalar / evler = Beşeri unsurlara örnektir.

Doğal unsurlar ve beşeri unsurlar dünyayı oluşturan unsurlardır. Doğal unsurlar kendiliğinden var olan ve doğanın bir parçası olan unsurlardır. Beşeri unsurlar ise insanlar tarafından doğaya adapte edilen unsurlar olarak bilinmektedir. Beşeri ve doğal unsurların uyumu dünyayı yaşanabilir hale getirmektedir.

Doğal ve beşeri unsur kavramları birbirinden farklıdır. Doğal unsur, doğada kendiliğinden var olan vadi, ova, plato, dağ, tepe, göl, akarsu, deniz, okyanus gibi unsurlardır. Beşeri unsur, insanların eliyle inşa edilen unsurlar olarak köprüler, yollar, viyadükler, binalar olarak bilinmektedir. Doğal ve beşeri unsurların birbiriyle uyumu doğal denge için de çok önemlidir.

24
126
48
16
14
16
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.