Doğanın yaşamımıza, insanın da doğaya etkisiyle ilgili görüşleriniz

Doğanın yaşamımıza, insanın da doğaya etkisiyle ilgili görüşleriniz
Doğanın yaşamımıza, insanın da doğaya etkisiyle ilgili görüşleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşam, büyük ölçüde doğal koşullara bağlıdır. İklim koşulları, yer şekilleri, bitki örtüsü vb. özellikler yaşamımızı doğrudan etkilemektedir. Örneğin fazla yağış alan ve sıcaklığın elverişli olduğu yerlerde doğal bitki örtüsü ormandır. Böyle yerlerdeki yapılarda daha çok ahşap kullanılır. Evler, çoğunlukla çatılı olur. Yetiştirilen tarım ürünleri ise iklime bağlı olarak suya daha çok gereksinim duyan pirinç, mısır vb. bitkilerden oluşur.

Dolayısıyla en çok tüketilen besin maddelerinin başında da bu tür ürünler yer alır. Bu durum iklimin yaşamımızdaki etkisini göstermektedir. Bunun dışında giysilerimizi hava koşullarına göre seçeriz. Soğuk dönemlerde kalın, sıcak dönemlerde ince giysiler kullanırız. Kar yağışı, sis ve fırtına gibi hava koşulları yaşama biçimimizi büyük ölçüde etkiler.

  • Doğa mutluluk verir ve hayatı anlamlandırmamızda kolaylık sağlar
  • Doğada yaşayan insanlar, şehirde yaşayan insanlara kıyasla daha az strese maruz kalır
  • Doğa en doğal antideprasandır
  • Doğada yürüyüş yapmak bağışıklık sistemimizi ve kaslarımızı güçlendirir
  • Doğada zaman geçirmek yaratıcılığımızı artırır
  • Doğayla iç içe yaşamak acılara dayanma gücümüzü artırıyor

109
503
864
46
35
33
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum