Doğanın yok oluşu ile ilgili kompozisyon

Doğanın yok oluşu ile ilgili kompozisyon
Doğa; tabiat, çevre, maddesel dünya. Doğa; kendini sürekli olarak yenileyen ve değiştiren, canlı ve cansız maddelerden oluşan varlıkların hepsini kapsar. İnsani faktörler etkin değildir. Madde ve enerji unsurlarından oluştuğu kabul edilir.

Doğa çevremizin olmazsa olmaz değerlerinden bir tanesidir. Doğanın yok olduğu veya zarar gördüğü bir dünyada her şey yavaş yavaş yok olmaya başlayacaktır. Çünkü doğal dengesi bozulan bir çevrede diğer olayların sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşebilmesi mümkün değildir.

Gerek teknolojini gelişmesi gerekse dünya nüfusunun her geçen gün artması gibi sebeplerle insanlar doğal ortamları ve doğal güzellikleri daha çok tahrip etmeye başlamışlardır. Bu tahribat aslında kişinin kendisine verdiği zarardan başka bir şey değildir. Örneğin bugün imara açmak amacıyla bir ormanın katledilmesi dünyada kuraklığa, kuraklık tarım ürünlerinin azlığına, bu durum da ürünlerin dışarıdan alınmasına ve pahalılığa sebep olmaktadır.

Doğada her şey kusursuz bir döngü içerisindedir. Ufacık bir karıncaya verilen zarar kocaman filleri, kocaman balinaları bile etkilemektedir. Bu nedenle doğanın korunması için herkes üzerine düşeni yapmalı ve böyle dünya daha yaşanılabilir bir yer haline gelmelidir.

51
33
34
31
34
97
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.