Doğayı niçin sevmeli ve korumalıyız

Doğayı niçin sevmeli ve korumalıyız
Doğayı niçin sevmeli ve korumalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre insanlar ve diğer canlılar için yaşam alanıdır. Her canlının hayatını devam ettirebileceği, sadece belirli şartlarda yaşayabileceği bir doğal çevresi vardır. Ayrıca doğa insan için de son derece büyük bir önem taşımaktadır. Doğal çevre olmazsa insan nefes alacak oksijenden mahrum kalır, diğer hayvanlar yaşam alanı bulamaz. Çevre bu nedenle tüm canlılar için çok büyük bir gereksinimdir. Tüm canlılar için büyük önem taşıyan doğal çevreyi koruyarak devamlılığını sağlamak gerekmektedir. Biz doğayı korumazsak doğa hızla yok olup gidecektir. Gerek çevre sorunları gerekse insanların hatalı davranışları günümüzde doğal çevreye büyük zarar vermektedir. Bu konuda insanlar bilinçlendirilerek çevremize gereken özen gösterilmeli ve bu alanlar özenle korunmalıdır.

Doğa, biz insanların yaşam alanıdır. Çevremizde gördüğümüz her şey doğanın bir eseridir. Doğa, bize yaşamamız için her şeyi sağlar. Havasız, topraksız ve susuz bir hayat düşünülemez. Bütün bunları bize sağlayan doğasız bir hayatın düşünülemeyeceği gibi. O nedenle doğa bizim için olmazsa olmazdır ve onu korumamız gerekir.

Biz insanların var olmak için doğaya ihtiyacı vardır fakat doğanın bize ihtiyacı yoktur. Fakat insanlık özellikle son zamanlarda bundan farklı davranmakta ve doğayı tahrip etmektedir. Artan nüfusla birlikte yeni yaşam alanlarına ihtiyaç artmış ve bu da daha fazla ağaçın kesilmesine, daha çok betonlaşmaya, daha çok atığa neden olmuştur. Bu durum doğada kirliliğe neden olmaktadır. Bu kirliliğin geri dönüşü de elbette biz insanlara olacaktır.

Doğayı koruma bilinci eğitimin ilk yıllarından itibaren verilmelidir. Unutulmamalıdır ki doğa, bizlere gelecek nesile temiz bırakılmak üzere emanet edilmiştir. Eğer insanlık böyle davranmaya devam ederse geleceğimiz de doğamız gibi kirli olmaya mahkumdur. Yani, doğa bizim geleceğimizdir. Doğayı koruyamazsak geleceğimizi de koruyamayız ve onların yaşam alanlarını ellerinden almış oluruz.

445
399
347
397
474
318
852
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.