Doğu Cephesi’nin Millî Mücadele’ye siyasi ve askerî katkıları neler olmuştur, belirtiniz

Doğu Cephesi’nin Millî Mücadele’ye siyasi ve askerî katkıları neler olmuştur, belirtiniz
Doğu Cephesi’nin Millî Mücadele’ye siyasi ve askerî katkıları neler olmuştur, belirtiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Doğu Cephesi’nin Millî Mücadele’ye siyasi ve askerî katkıları neler olmuştur, belirtiniz

Ödev cevabı kısaca : Doğu Cephesi, Millî Mücadele’ye siyasi ve askerî katkı sağlayarak, Mustafa Kemal’in liderliğindeki Türk kuvvetlerinin Anadolu’da bağımsızlık mücadelesini desteklemiştir. Doğu Cephesi, düşman kuvvetlerinin Batı’da yoğunlaşmasına karşı cephede savaşarak Türk ordusunun Batı Cephesi’nde ilerlemesine katkı sağlamıştır.

Doğu Cephesi, Millî Mücadele'de Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin doğduğu, millî birlik ve dayanışmanın güçlendiği, ulusal ordu oluşturulduğu, siyasi kararlar alındığı, yerel direniş hareketlerinin başladığı önemli bir sahadır. Bu cephe, Türk milletinin bağımsızlık iradesini ortaya koyarak Millî Mücadele'nin temelini oluşturmuştur.

1
1
2
5
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.