Doğup büyüdüğümüz yer, yaşamımızı nasıl etkiler

Doğup büyüdüğümüz yer, yaşamımızı nasıl etkiler
Doğup büyüdüğümüz yer, yaşamımızı nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan doğduğu, büyüdüğü yerleri özlemez mi? Doğduğum yer annemin kucağına aldığı yerdir, cennetimdir. “Dünya vatanım, her yer benim için özel.” Doğduğum yerdeki anılarım, annem babam gözümün önünden hiç gitmez. Doyduğum yerde, taşıdığım kimlik üzerinde doğduğum yer yazıyor. Hayatın her alanında doğduğum yer benimle birlikte. Unutmam imkânsız.

Doğup büyüdüğümüz yer, yaşamımızı doğrudan etkiler. Bir tarım alanında yaşıyorsak çiftçi olmamız muhtemeldir, bir sanayi şehrinde yaşıyorsak işçi olmamız muhtemeldir. Deniz kenarında yaşıyorsak deniz ürünleri ile ilgili iş yapmamız da muhtemeldir. Büyük şehirde yaşıyorsak farklı kültürleri tanıma ve tecrübe etmemiz de muhtemeldir. İnsanların hayatında coğrafya bir kader olarak bulunmakta ve sosyolojik, psikolojik akislere neden olmaktadır.

187
687
287
187
287
187
587
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.