Dokuz Eylül Üniversitesi Yatay Geçiş Takvimi ve Kontenjanları

Dokuz Eylül Üniversitesi Yatay Geçiş Takvimi ve Kontenjanları
Dokuz Eylül Üniversitesinin yayınladığı yatay geçiş duyurusu bu yazımızda yer almaktadır. Duyuru 2017-2018 akademik yılı güz dönemi için yapılmıştır.

Bu yazımızda sizlere Dokuz Eylül Üniversitesi yatay geçiş duyurusu konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

2017–2018 ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TAKVİMİ

FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL

ÖNEMLİ!
Kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan birimlerimize yatay geçiş başvurusu yapacak öğrencilerden ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınav sonuç belgesi bulunmayanların “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 22/07/2017 tarihinde saat: 09:00’da Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. Yabancı dil sınavları hakkındaki detaylı bilgilere (sınav saati, sınav yeri vb. gibi) www.ydy.deu.edu.tr internet adresinden ulaşılabilir. Arapça Muafiyet Sınavı 22/07/2017 tarihinde saat: 09:00’da İlahiyat Fakültesinde yapılacaktır. Sınav hakkındaki detaylı bilgilere (sınav saati, sınav yeri vb. gibi) http://ilahiyat.deu.edu.tr internet adresinden ulaşılabilir.
Başvuru Şartları:
a) Bir yükseköğretim kurumunda aynı düzeyde ve eşdeğer bir programa kayıtlı olmak.
b) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az 2 (iki) yarıyılı tamamlamış olmak.
c) Kayıt dondurma hariç, giriş yılına göre bulunmaları gereken sınıfa başvurmak ve öğretim planlarındaki tüm dersleri, uygulamaları ve stajları alarak başarmış olmak.
d) Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.
e) 4,00 (dört) üzerinden en az 2,00 (iki) veya 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) genel not ortalamasına sahip olmak.
f) En az 2,50 Yatay Geçiş Sıralama Puanına (YGSP) sahip olmak. (Özel yetenek sınavı ve sınavsız geçişle öğrenci alan programlar ile yurt dışı yükseköğretim kurumlarından (KKTC dâhil) yatay geçişte YGSP hesaplanmaz.)
g) Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapılan programlara yatay geçiş için, İlahiyat Fakültesi veya Yabancı Diller Yüksekokulunca yapılacak olan yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olmak ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Dokuz Eylül Üniversitesi hazırlık sınıfı yönergeleri ile belirlenen başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
a) Dilekçe
b) Not çizelgesi (Transkript)
c) Ders içerikleri ve Öğretim Planı (Müfredat)
d) Disiplin cezası almadığına dair belge
e) ÖSYS Sonuç Belgesi
f) İlgili Fakülte/Yüksekokul tarafından istenilen diğer belgeler
Not:
1. Birinci öğretim programlarından ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.
2. İkinci öğretim diploma programlarından sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, İkinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.
3. İkinci üniversite kapsamında açık veya uzaktan öğretim programlarına sınavsız olarak kayıtlanan adayların yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
4. Diğer yükseköğretim kurumlarına yurt dışı öğrenci kabul sınavı (YÖS) sonucuna göre kayıtlanan öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
5. ÖSYS sonucu ile öğrenci kabul eden diploma programlarından özel yetenek sınavı sonucu ile öğrenci kabul eden diploma programlarına geçişlerde diğer şartların yanı sıra yapılacak olan özel yetenek sınavında başarılı olma şartı aranır. Özel yetenek sınavı sonucu ile öğrenci kabul eden diploma programlarından ÖSYS sonucu ile öğrenci kabul eden diploma programlarına yatay geçiş yapılamaz.
6. Başvurunun değerlendirmeye alınması için yatay geçiş duyurusunda belirtilen belgelerin son başvuru tarihine kadar teslim edilmesi gerekir. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
7. Yatay geçiş için yukarıda belirtilen belgelerin aslı veya onaylı sureti ile birlikte başvuru yapılır.
8. Başvurular, bütün belgeler tamamlanmış olarak ilgili birime elden veya posta ile yapılabilir. Posta nedeni ile geciken başvurular işleme alınmaz. Koşulları sağlamayanlara veya eksik belge nedeni ile başvurusu değerlendirmeye alınmayanlara ayrıca bir bildirim yapılmaz.
9. Yatay Geçiş Müracaatları ilgili Fakülte Dekanlıkları/Yüksekokul Müdürlüklerine yapılacaktır. Rektörlüğümüze yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Değerlendirme:
• Başvurular ilan edilen koşullar çerçevesinde, ilgili birim tarafından değerlendirmeye tabi tutulur. Koşulları sağlamayan adayların başvuruları reddedilir.
• Kurumlararası yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde aşağıdaki formüle göre hesaplanan yatay geçiş sıralama puanı (YGSP) kullanılır. YGSP’nin en az 2,5 olması gerekir.
• Yatay geçiş sıralama puanına (YGSP) göre en yüksek puandan başlamak üzere kontenjan dâhilinde yerleştirme yapılır ayrıca kontenjan sayısı kadar da yedek aday belirlenir ve ilan edilir.
• Özel yetenek sınavı ve sınavsız geçişle öğrenci alan programlar ile yurtdışı yükseköğretim kurumlarından (KKTC dâhil) yatay geçişte YGSP hesaplanmaz.
• Yatay Geçiş Sıralama Puanı hesaplamasına tabi olmayan adaylar genel not ortalamasına göre eşdeğer programlar içinde sıralamaya tabi tutulur. En yüksek not ortalamasından başlamak üzere kontenjan dâhilinde yerleştirme yapılır ayrıca kontenjan sayısı kadar da yedek aday belirlenir ve ilan edilir.
• YGSP’nin eşit olması halinde ÖSYS puanı yüksek olan adaya, YGSP hesaplanmadığı durumlarda ise not ortalamasının eşit olması halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilir.
YATAY GEÇİŞ SIRALAMA PUANI HESAPLAMASI
YGSP=GNO-[0,02x(Bölüm Minimum ÖSYS Puanı-Öğrencinin ÖSYS Puanı)]
Açıklamalar:
YGSP: Yatay Geçiş Sıralama Puanı
GNO: Öğrencinin başvuru anındaki genel not ortalaması
Bölüm Minimum ÖSYS Puanı: Başvurulan bölümün öğrencisinin ÖSYS’yi kazandığı yılki bölüm minimum puanı
Öğrencinin ÖSYS Puanı: Öğrencinin ÖSYS’yi kazandığı yılki puanı
HESAPLAMA LİNKİ
http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=21332
Sonuç: Yatay geçiş başvuru sonuçları ve kayıt tarihleri ilgili birimin internet sayfasında duyurulacaktır.

Güncel Üniversite duyurusuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.