Dolaşım sisteminin temel görevleri nelerdir

Dolaşım sisteminin temel görevleri nelerdir
Dolaşım sisteminin temel görevleri nelerdir, dolaşım sistemi organları görevleri ve özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aynı yaştaki iki kişiden havuzda yüzenin enerji ihtiyacı, uyuyana göre daha fazladır. Bu nedenle yüzen kişinin vücudunda daha fazla enerji üretilir. Bu kişinin vücudunun enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için enerji üreten yapılara daha fazla kan gitmelidir. Çünkü besin ve oksijen, vücudumuzda kan yoluyla taşınır.

Yüzen kişinin kalbi, uyuyan kişininkinden daha hızlı atar. Çünkü vücudumuzun enerji ihtiyacı arttıkça kalp tarafından vücudumuza gönderilen kan miktarı da artar. Bu olayların tümü dolaşım sistemi sayesinde gerçekleşir.

Dolaşım sisteminin temel görevleri şunlardır:

  • Sindirim sonucu oluşan besin içeriklerini vücut organlarına taşır.
  • Soluk alma sırasında vücuda giren oksijeni ihtiyaç duyulan yapılara taşır.
  • Yaşamsal faaliyetler sonucu oluşan karbondioksidi akciğerlere taşır.

Dolaşım sistemi vücut için çok önemli bir sistemdir. Vücutta gerekli görevleri yerine getirmelidir. Dolaşım sisteminin 2 farklı görevi bulunmaktadır. Dolaşım sisteminin görevleri şunlardır:

  • Vücut içerisinde bulunan tüm yapılara besin ve oksijeni götürmek başlıca görevidir.
  • Diğer bir görevi ise vücuttaki yapı birimlerinde ortaya çıkan atık maddeleri ve karbondioksiti boşaltım sistemi organlarına taşımaktır.

28
107
28
10
11
151
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.