Domates ve patlıcan nerede yetişir, hiç bu sebzeleri topladınız mı

Domates ve patlıcan nerede yetişir, hiç bu sebzeleri topladınız mı
Domates ve patlıcan nerede yetişir, hiç bu sebzeleri topladınız mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Domates ve patlıcan nerede yetişir, hiç bu sebzeleri topladınız mı

Ödev cevabı kısaca : Domates ve patlıcan, genellikle sıcak iklimlerde yetişen sebzelerdir. Türkiye, İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Çin ve Brezilya gibi ülkeler bu sebzelerin önemli üreticileri arasındadır.

Domates ve patlıcan, sıcak iklimleri sever ve bol güneş ve suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, genellikle Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde yetiştirilir.

Domates, Türkiye'de en çok Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilir. Bu bölgelerde, domates, açık tarlada ve seralarda yetiştirilebilir. Domates, Haziran-Eylül ayları arasında hasat edilir.

Patlıcan, Türkiye'de en çok Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilir. Bu bölgelerde, patlıcan, açık tarlada ve seralarda yetiştirilebilir. Patlıcan, Haziran-Eylül ayları arasında hasat edilir.

Evet, domates ve patlıcan topladım. Çocukken, dedemle birlikte bahçemizde domates ve patlıcan toplardık. Domatesleri olgunlaştığında, dallarından koparıp yıkardık. Patlıcanları ise, olgunlaştığında, saplarından koparıp yıkardık. Domates ve patlıcanları, salata, yemek ve turşu yapımında kullanırdık.

Domates ve patlıcan, çok lezzetli ve besleyici sebzelerdir. Bu sebzeleri, sağlıklı bir beslenme düzeni için tüketmek önemlidir.

31
85
1
1
3
1
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.