Dönerek öteleme hareketi yapan silindir şeklindeki bir cisim için sürtünme kuvveti önemli midir

Dönerek öteleme hareketi yapan silindir şeklindeki bir cisim için sürtünme kuvveti önemli midir
Dönerek öteleme hareketi yapan silindir şeklindeki bir cisim için sürtünme kuvveti önemli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Duran bir cismi harekete geçiren ve hareket halindeki bir cimi durduran etkiye kuvvet denir. Sürtünme kuvveti de harekete ters yönde gerçekleşerek hareketin meydana gelmesine neden olur. Sürtünme kuvveti dengeleyici ve durdurucu bir kuvvettir.

Dönerek öteleme hareketi yapan silindir şeklindeki bir cisim için sürtünme kuvveti çok önemlidir. Sürtünme kuvvetinin dengeleyici ve durdurucu özelliğine rağmen hareket devam edemez. Sürtünme kuvvetinin oluşmaması ya da eşik değerinin altında kalması yerle temasını doğru açılarla sağlayamayan dönerek öteleme hareketi yapan silindir şeklindeki cisim için önemlidir.

4
8
3
1
0
0
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.