Dong Jian’ın yaşadığı doğal ortamda görülen muson ikliminin özellikleri

Dong Jian’ın yaşadığı doğal ortamda görülen muson ikliminin özellikleri
Dong Jian’ın yaşadığı doğal ortamda görülen muson ikliminin özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merhaba arkadaşlar! Benim adım Dong Jian (Don Ciyan) (Görsel 3.52). Çin’de yaşıyorum. Ülkemde muson iklimi görülmektedir. Yaşadığım yer ve çevresinde hava sıcaklığı yıl boyunca yüksek olduğundan ince kıyafetler tercih ederiz. Yaşadığım yere özellikle yaz aylarında fazla miktarda yağış düşer. Bu nedenle ülkemde yaşanan sel haberleriyle televizyon veya Genel Ağ’a konu oluruz. Yaşadığım yer dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesidir. Tarım, halkın geçim kaynaklarından biridir. Ailem pirinç ve çay tarımıyla uğraşmaktadır (Görsel 3.54). Pirinç, bol su isteyen bir bitki olduğu için ülkemizde rahatlıkla yetişir. Bu nedenle pirinç temel besin kaynaklarımızdan biridir.

Düşünelim Tartışalım

Dong Jian’ın yaşadığı doğal ortamda görülen muson ikliminin özellikleri hakkında
çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Muson ikliminde yazlar çok yağışlı, kışlar ise kuraktır. Hava sıcaklığı yıl boyunca genellikle 15-20°C olur. Yıllık sıcaklık farkı 10°C civarındadır. Bu iklimin etkili olduğu yerlerde muson rüzgârları da etkilidir. Muson rüzgârlarına bağlı olarak yazlar yağışlı, kışlar ise kurak geçer. Yağışların büyük kısmı yaz aylarında düştüğünden sık sık sel felaketleri meydana gelir. Dünya’nın en çok yağış alan yerleri, muson ikliminin görüldüğü alanlardır. Güneydoğu Asya olarak bilinen bu bölgede Çin, Hindistan, Japonya, Pakistan, Tayvan ve Bangladeş gibi ülkeler bulunur. Bu iklimin görüldüğü yerlerde yıllık ortalama yağış miktarı 1000-1500 mm civarındadır ve bitki örtüsü geniş yapraklı muson ormanlarıdır. Bu ormanların tipik ağacı ise teak (tik) ağacıdır.

518
66
123
37
58
32
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.