Dördüncül ekonomik etkinlikler nelerdir

Dördüncül ekonomik etkinlikler nelerdir
Dördüncül ekonomik etkinlikler nelerdir, dördüncül ekonomik faaliyetler nelerdir

Bu ekonomik etkinlik yakın zamanda ortaya çıkmış iş kollarındandır. Çünkü bu alan, teknoloji çağına özgüdür. İleri düzeyde gelişmiş ülkeler veya şirketlerde kısaca Ar-Ge olarak tanımlanan araştırma, geliştirme birimleri oluşturulmaktadır. Bu birimlerdeki insanlar bilgi toplama, işleme, değiştirme ve yayma işiyle uğraşmaktadırlar. Coğrafi bilgi sistemlerinden yararlanma, bu alan için büyük bir önem taşımaktadır.

Dördüncül ekonomik faaliyetler, yeni gelişen bir sektör olup daha çok bilgi ve bilgisayar teknolojileri üzerinde çalışan meslek gruplarıdır. Donanım - yazılım hizmetleri, online hizmetler, reklam ve grafik tasarım hizmetleri gibi meslek grupları da bu sınıf içerisinde incelenir.

1
3
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.