Dua etmek bize neler kazandırır

Dua etmek bize neler kazandırır
Dua etmek bize neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dua etmek, İslam’da müminin silahı olarak tarih edilmektedir. Bu nedenle dua etmek, manevi bir güçtür. Dua eden insanlar manevi olarak kendilerini iyi hissederler. Dua etmek, insanı iyi hissettirir. Dua eden insanlar isteklerini Allah’a arz ederler. Dua eden her Müslüman için Allah yardım etmeyi murat eder.

Dua etmek, güçlü olmak, mutlu olmak, huzurlu olmak, sığınmak, korunmak anlamlarına gelerek insanların iyi hissetmesine neden olur. Dua etmek, iyi bir Müslüman olduğumuzu, Allah’ın rızasını kazanmak istediğimizi, Allah’tan korktuğumuzu da göstermektedir.

Dua etmenin vakti saati yoktur. Her zaman her yerde dua etmek, Allah’ı anmak, düşünmek, O’na sığınmak, O’ndan yardım dilemek gerekir.

  • Dua Allah'tan yapılan istektir, asla geri çevrilmez ve mutlaka karşılığı verir.
  • Dua zarar ve belaları def' eder, hayata bereket getirir.
  • Dua Allah'ın sevgisini kazandırır, dua edenleri Allah sever.
  • Dua ibadet olduğu için sevap kazandırır.
  • Duâ, düşmanların planını bozar, üzüntü ve sıkıntıları defeder.
  • Dua insanı ruhunu tasalardan arıtıp temizler.

658
1202
1019
63
53
30
176
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.