Dua neden ve nasıl yapılır

Dua neden ve nasıl yapılır
Dua neden ve nasıl yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dua, kulun Allah’tan (c.c.) bir şey dilemesi, Allah’ı (c.c.) yardıma çağırması ve O’nu anması demektir. Başka bir ifadeyle kişinin, Allah’a (c.c.) yönelmesi, O’ndan yardım istemesi veya O’na teşekkürünü ifade etmesidir.

Dua, insanın Allah’la (c.c.) kurduğu çok özel bir iletişim biçimidir. İnsanın Allah (c.c.) ile kurduğu bağların en güçlüsüdür. O’nunla; sevgi, şükran, bağışlanma, mutluluk ve mutsuzluk anlarında duygularını paylaştığı andır. Dua, kulun Yüce Yaratıcısı ile konuşmasıdır, O’na kalbini açmasıdır. O’ndan istekte bulunması, ona sığınmasıdır.

Duayı içtenlikle yapmalıyız. Samimi duygularla Yüce Rabb’imizden istemeliyiz. Dua, müminin başına gelebilecek musibetleri def eden bir silahtır. Dua her derde devadır. En güzel dualar yüce kitabımız Kur’an’da geçmektedir. Sonsuz rahmet sahibi Yüce Allah (c.c.) peygamberler veya iyi kulların dualarından örnekler vererek bize nasıl dua edeceğimizi yine kendisi öğretir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.