Duanın insanın zorluklarla başa çıkmasına katkısı nedir

Duanın insanın zorluklarla başa çıkmasına katkısı nedir
Duanın insanın zorluklarla başa çıkmasına katkısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dua, zorluklarla başa çıkabilmemizde önemli rol oynar. Zor zamanlarımızda yapmış olduğumuz dualar, bizler için adeta birer sığınak ve liman görevi görürler. Zorluklar karşısında insan, Rabbine yalvarır ve dualar ederse adeta bir ferahlığa erişir, kendini güvende hisseder ve bir umut Rabbinin duasına icabet etmesini bekler. Böylece umutsuzluğa kapılmaz. Tabi sözlü dua etmek önemlidir fakat sözlü dua kadar fiili duaya da ihtiyaç vardır. Kişi, zorlukları aşmada sözlü duasını yapmalı, zorluğu aşmak için gerekli olan iş ve davranışları da yapmayı unutmamalıdır.

Dua bizim zorluklarla başa çıkmamıza yardımcı olur. Biz karşılaştığımız zorluklarda dua etmeliyiz. Dua ile ilgili çok önemli bir konu daha vardır. Sözlü duanın yanı sıra, kişinin fiili olarak da çaba göstermesi oldukça önemlidir. Örneğin üniversite sınavını kazanmak için dua etmekle beraber, fiili bir çaba olarak sınav başvurusu yaparak ve düzenli bir çalışma ile sözlü duayı desteklemek gerekir.

39
4
10
0
0
1
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.