Duhân suresi, 38. ayet, Kehf suresi, 7. ayet, Mülk suresi, 2. ayet, Zâriyât suresi, 56. ayet, Bakara suresi, 21. ayet

Duhân suresi, 38. ayet, Kehf suresi, 7. ayet, Mülk suresi, 2. ayet, Zâriyât suresi, 56. ayet, Bakara suresi, 21. ayet
Duhân suresi, 38. ayet, Kehf suresi, 7. ayet, Mülk suresi, 2. ayet, Zâriyât suresi, 56.ayet, Bakara suresi, 21. ayet ve İnsan suresi, 2-3. ayetleri insanın yaratılış amaçlarından hangileri vurgulanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Biz gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık.” (Duhân suresi, 38. ayet.)
“Biz, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim diye yeryüzündeki her şeyi dünyanın kendine mahsus bir ziynet yaptık.” (Kehf suresi, 7. ayet.)
“O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.” (Mülk suresi, 2. ayet.)
“Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zâriyât suresi, 56. ayet.)
“Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabb’inize ibadet edin ki Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.” (Bakara suresi, 21. ayet.)
“Şüphesiz biz insanı, karışım hâlindeki az bir sudan yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. Şüphesiz biz ona doğru yolu gösterdik. İster şükreder, ister inkâr erder.” (İnsan suresi, 2-3. ayetler.)
Bu ayetlerde insanın yaratılış amaçlarından hangileri vurgulanmaktadır? Listeleyiniz.

Cevap : Allah insana akıl, irade gibi diğer varlıklarda bulunmayan özellikler vererek onlardan üstün kılmıştır. Onun için Kur’an’da yaradılış amacı konusunu insan ve insan dışındaki varlıklar olmak üzere ayrı ayrı ele almak gerekir. Kur’an’ın birçok ayetinde yaratılışın sebep ve hikmetlerinin olduğu; yaratılanların boş yere, anlamsız, oyun ve eğlence olsun diye yaratılmadığı vurgusu yapılır. Şu ayet özel olarak insanın boş yere yaratılmadığından bahseder

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.