Dumlupınar Üniversitesi kayıt işlemleri

Dumlupınar Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI

2019 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yeni yerleşen adaylar, kayıtlarını 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecektir. e-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini yerleştikleri fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarına şahsen başvurarak 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

- 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda, yerleşmiş olduğunuz programın karşısında yazan "Özel Koşul ve Açıklamaları" mutlaka tekrar inceleyiniz.
- Belirtilen tarihler arasında e-kayıt veya şahsen kayıt yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia edemez.
- Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
- Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
- e-kayıt yapılamayacak Kütahya Sosyal Bilimler MYO- Otobüs Kaptanlığı bölümüne yerleşen öğrenci adayları 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde ilgili birime şahsen müracaat ederek kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
- Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölümlere e-kayıt yapılmamakta olup, bu bölümlerin kayıt koşulları farklılık gösterebileceğinden adayların Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu internet sayfalarında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.
- Yabancı Dil I-II (İngilizce) Dersleri Muafiyet Sınavı 28 Eylül 2019 tarihinde yapılacaktır. Muafiyet Sınavına katılmak isteyen Üniversitemiz öğrencileri başvurularını, 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında ydyo.dpu.edu.tr web sitesinde yer alan linki kullanarak yapabileceklerdir.

KAYIT AŞAMALARI

Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıtları iki aşamadan oluşmaktadır.

BİRİNCİ AŞAMA: E-Devlet Üzerinden E-Kayıt veya Şahsen Yapılacak Kayıt
İKİNCİ AŞAMA: Öğrenim Ücreti Ödeme ve Ders Kaydı

Önemli Not: Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
36
0
0
0
0
58
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.