Dünya ahiretin tarlasıdır konulu bir kompozisyon yazınız

Dünya ahiretin tarlasıdır konulu bir kompozisyon yazınız
Dünya ahiretin tarlasıdır konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilrisiniz.

İnsan ne ekerse onu biçer

Efendimiz (asm) ”Dünya ahiretin tarlasıdır” buyurmuş. Bu tarlada ekilen mahsuller, ahiret âleminde cennet veya cehennem olarak ortaya çıkacaktır. İnsanlara cüz’î irade verildiği için; bu dünya tarlasına dilediğini ekip biçmekte serbest bırakıldığı gibi, nefsini ve malını Allah’a satmakta da insan serbest bırakılmıştır.

İnsan bu yaşamında ne ekerse karşılığında da onu biçecektir. Eğer sevgi, saygı, iyilik ekerse bunlarla mükafatlandırılacak, kötülük, şer, gıybet ekerse günahlarından ötürü cezalandırılacaktır. Bundan dolayı yaşadığımız bu dünyada iyilikle güzellikle insan kalmaya çalışmalıyız. Böylece ahirete de alnımız ak bir şekilde gitmeliyiz. Ama iyilik yerine kalbimizi kötülükle doldurursak karşımıza çıkacak şey de her zaman için kötülük olacaktır.

Bu bakımdan ne olursa olsun doğru yoldan insan olmanın erdemlerinden vazgeçmemeliyiz.

Dünya Ahiretin Tarlasıdır

Dünya Ahiretin Tarlasıdır ifadesi, insan hayatının önemli bir gerçeğini yansıtır: Dünya, sadece geçici bir duraklama yeridir ve asıl hedef, ahiret hayatıdır. İnsanlar, bu dünyada nasıl davrandıkları, neyi tercih ettikleri ve hangi değerlere önem verdikleri konusunda birçok seçim yaparlar. Bu seçimler, sonuçta ahiretleri için belirleyici olur. İyi bir niyetle ve güzel bir amelle geçen bir dünya hayatı, ahirette insanı cennet bahçelerine götürürken, kötü niyetlerle ve kötü işlerle dolu bir yaşam, kişinin hesap vermesine neden olur.

Bu düşünce insanlara, dünya hayatını sadece dünyevi zevklere odaklanarak geçirmemeleri gerektiğini hatırlatır. Dünya hayatının nimetlerini doğru bir şekilde kullanmalı ve ahlaki değerlere sadık kalmalıyız. İnsanlar arasında sevgi, adalet, yardımlaşma ve dürüstlük gibi erdemleri yaymalıyız. Bu, hem dünya hayatımızı daha anlamlı kılacak hem de ahiret hayatımız için hazırlık yapmamıza yardımcı olacaktır. "Dünya Ahiretin Tarlasıdır" ifadesi, bizi doğru yolda yürümeye teşvik eder ve ahiretimize yönelik sorumluluğumuzu hatırlatır.

8
23
5
2
3
3
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.