Dünya genelinde şehirleşme, hangi dönemden sonra hızlanmıştır

Dünya genelinde şehirleşme, hangi dönemden sonra hızlanmıştır
Dünya genelinde şehirleşme, hangi dönemden sonra hızlanmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünya genelinde şehirleşme, hangi dönemden sonra hızlanmıştır

Ödev cevabı kısaca : Dünya genelinde şehirleşme, sanayi devrimi sonrasında, yani 18. yüzyılın ortalarından itibaren hızla artmıştır. Sanayileşme süreci, kırsal alanlarda çalışan nüfusun şehirlere göç etmesine neden olmuş ve şehirlerin nüfusu hızla artmıştır. Bu dönemde fabrikaların ve endüstriyel tesislerin şehirlerde yoğunlaşması, iş fırsatlarının şehirlerde bulunması gibi etmenler şehirleşmeyi hızlandırmıştır. Sanayi devrimi ile başlayan bu süreç, günümüzde de devam etmektedir ve dünya nüfusunun çoğunluğu artık şehirlerde yaşamaktadır. Şehirlerin nüfusu hızla artmaya devam etmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.