Dünya hayatı ile ahiret hayatı arasındaki ilişki

Dünya hayatı ile ahiret hayatı arasındaki ilişki
Dünya hayatı ile ahiret hayatı din konuları arasında insanlar tarafından en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Bizler de bu içerikte sizler için bu konuya açıklık getirdik. İşte, merak edilenler…

Dünya hayatı ile ahiret hayatı arasında doğru bir ilişki vardır. Yani insan dünyada neler yaptıysa onu kendisiyle beraber ahirete de götürür. İyilik yapan kişiler iyilikleriyle, kötülük yapan kişiler ise kötülükleriyle ahirete göç ederler.

Dünya hayatında iyilik ve güzel davranışlarda bulunanlar muhakkak karşılığı ahirette ve dünyada görürler. Aynı şekilde kötülük yapanlarda ne yaptılarsa karşılığını göreceklerdir.

Allah insanları yaratmasındaki asıl amaç cemalini ve kemalini göstermek istemesindendir. İlk insan Hazreti Ademden günümüze kadar yüz binlerce peygamber, sahabe, evliya, müceddid ve Allah yolunda olan zatlar göndermiştir. Bu zatların amacı Allah'ı insanlara tanıtmak olmuştur. Allah (c.c) Kur'anı Kerim de şöyle buyurmuştur: "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım." Bu ayetten anlaşıldığı gibi ahiret için ibadet etmek gerekir.

Ahiret hayatının aşamaları

İnsanların dünyaya gönderiliş amacı ahirete karlı bir ticaret yapması içindir. Allah'ın kanunlarına uymak, emirlerini yerine getirmek, yasaklarından içtinap etmek gerekir. Aksi takdirde insanları acı bir son beklemektedir. İnsanlar doğar, yaşar ve yaşarken belli bazı ibadetleri yapmakla mükelleftir.

Ahiret hayatına hazırlanmak için Allah'ın gönderdiği peygamberlere ve kitaplara iman etmek gerekir. İman ettikten sonra peygamberlerin sözlerine ve Allah (c.c.) kelamı olan Kur'anı Kerimin içindekileri ile amel etmek gerekiyor. Sağlıklı ve akli dengesi yerinde olan her insan bu unsurlardan sorumlu olur. Doğup yaşadıktan sonra bir gün ölüm ansızın yakalayıverir. İnsanlar öldükten kıyamete kadar kabir hayatı yaşar. Kabir hayatı dehşetli olabileceği gibi rahatta olabilir. Bunun kriteri ise dünyada yaptığımız iyilik ve kötülüklerdir.

3129
1311
2328
847
920
1869
1937
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum