Dünya Kadınlar günü ile ilgili kompozisyon

Dünya Kadınlar günü ile ilgili kompozisyon
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.

Her sene 8 Mart tarihinde dünya genelinde kutlanan kadınlar gününe şiddet ve istismar mağduru kadınların gölgesi düşse de kutlanmaya devam ediyor. Dünya kadınlar günü, birleşmiş milletlerin kabul ettiği bir gündür ve dünya genelinde her yerde kutlanır.

Eskiden Amerika topraklarındaki iş şartlarını protesto etmek için toplanan bir grup kadının bu eylemler esnasında 129’u katledilmiştir ve bu sebepler 8 Mart 1857 gününden beri bu tarih dünya kadınlar günü olarak kutlanır. Birleşmiş Milletler de 16 Aralık 1977 günü 8 mart’ı dünya genelinde kutlanan özel bir gün olarak ilan etmiştir.

Peki ya bu günün anlam ve önemi nedir, Kadınlar günü ile ilgili kompozisyon örneği

Esasında kadınlar gününün esas amacı kadınların haklarını anımsatmak ve onların yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmaktır. Bu günde tüm kadınlar bir bütün olup içinde bulundukları toplumların kadınlar ile ilgili problemlerini dile getirirler ve diğer insanlarla eşit olduklarını vurgularlar.

Türkiye’de de ilk defa 1921 senesinde kutlanmaya başlayan dünya kadınlar günü her sene bir çok sivil toplum örgütünce kutlanır.

Dünya Kadınlar Günü Kompozisyon

Her sene 8 mart, Dünya Kadınlar Günü adı altında kutlanmaktadır. Bugün Birleşmiş Milletlerce kabul görmüş olması nedeniyle tüm dünyada kutlanır. Bugünde şiddete maruz kalan kadınların sesi duyurulmaya çalışılır.
 
Tarihte Amerika’da çalışma şartları yüzünden eylem yapan 129 kadın ölmüş o gün; 8 Mart 1857’den itibaren her yıl Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır ve o kadınlar anılmaktadır. Birleşmiş Millet tarafından ise 16 Aralık 1977’de bugün kabul görmüştür.
 
Kadınlar gününün hedefi; tüm dünyada kadın haklarını duyurmaktır. Bugünde pek çok kadın toplanır ve günlük hayatta kadınların maruz kaldığı sorunları görüşür, bu sorunlara çözümler üretir.
 
Türkiye’de ise Kadınlar günü ilk defa 1921 senesinde kutlanmıştır. O yıldan itibaren her sene sivil toplum örgütlerince kutlanan bir gün olmuştur.

355
45
354
13
51
99
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum