Dünya, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi

Dünya, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi
Dünya, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya’nın değişik bir yönde dönmesi halinde bazı çöllerin yerini yeşilliklere bırakacağını ve şu anda yeşillik arasında olan birtakım bölgelerde çöle dönüşecektir. Dünya’nın saat yönünde dönmesi, okyanus akıntılarını ve dolayısı ile atmosfer sıcaklıklarını tamamı ile etkilerdi.

Fotosentez yöntemiyle oksijen üreten siyanobakteriler, daha ilkin hiç görüşmedikleri bölgelerde çoğalırlardı. Bu da bazı çöllerin oksijen zengini verimli bölgelere, birtakım kalabalık ekosistemlerin ise çöle dönüşmesine niçin olurdu. Elbette ki Dünya’nın ters yönde dönüşü insanları da ciddi halde etkileyecekti. Dünya saat yönünün tersine dönerken 42 milyon kilometrekare olan çöller, Dünya saat yönünde döndüğünde 31 milyon kilometrekareye kadar düşüyor. Dünyamızın batıdan doğuya doğru dönüyor.. Dolayısıyla Güneş Batı’da batmaktadır. Bunun tam tersi olan durum ise Dünyanın doğudan batıya doğru dönmesidir. Dolayısıyla güneş o zaman doğuda batardı.

Dünya bir anda ters yönde dönmeye başlasaydı, artık bildiğimiz eski dünya olmayacak. İlk fena yanı ise ani bu değişim şiddetli rüzgarların çıkmasına neden olacak. Bu felaketten ötürü pek insan yaşamını kaybedecek.

Bu anormal hava değişikliği yer yüzünden bulunan her şeyi silebilir. Eğer Dünya ters yöne dönseydi her şey farklı olacaktı. Eğer Dünya daha yavaş dönseydi güneş alan taraf giderek ısınacak karanlık taraf ise donmaya başlayacaktı. Öte taraftan Dünya’nın her sene birazcık daha yavaş döndüğü biliniyor. Ancak bu yavaşla ansızın olmuyor. 100 yıl ilkin 1 gün bugünkünden 1,7 milisaniye daha kısaydı. Bu hesaba göre dünyanın giderek daha da yavaşlayıp tamamen durması için 1,9 trilyon yıl gerekecek.

6049
3101
3183
1146
1212
887
7440
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum