Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel değerlerimizin ve doğal varlıklarımızın bu listeye alınış sebebi

Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel değerlerimizin ve doğal varlıklarımızın bu listeye alınış sebebi
Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel değerlerimizin ve doğal varlıklarımızın bu listeye alınış sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel değerlerimizin ve doğal varlıklarımız, evrensel değerlere sahip birer kültürel mirastırlar. Hem estetik açıdan güzeller hem de insanlık tarihi bakımından değerlidirler.

Dünya Mirası Listesi, doğal ve kültürel varlıkların korunması için gerekli olan çalışmaların yapılmasında ve eserlerin korunmasında faaliyetler gösterilmesi için oluşturulan bir listedir. Ülkemizden de önemli doğal ve kültürel eserlerin Dünya Mirası Listesi’ne alınmasında korunma amacı ve literatürdeki kültürel değeri bakımından önemi bulunan eserlerin ülkemizde yer almasıdır.

Kadim Anadolu coğrafyasında birçok doğal ve kültürel eserler yüzyıllar boyunca varlığını koruyarak hayatına devam ederken zaman içinde bozulma, eskime, yıpranma, aşınma gibi özelliklerini kaybettirici olaylar yaşanması Dünya Mirası Listesi’ne girmeleri açısından önemli bir etken oluşturmuştur. Eşsiz güzellikleri ve mucizevi var oluşları da dünyanın dikkatini çekmektedir.

1129
1076
4393
633
969
755
4350
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum