Dünya ve Mars arası kaç km

Dünya ve Mars arası kaç km
Dünya ile mars arası kaç kilometredir, Mars'ta hayat var mı, Mars'ta yer çekimi var mı, Mars ne kadar uzaklıktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mars, Güneş Sistemi'nin Güneş'ten itibaren dördüncü gezegeni. Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars'a ithafen adlandırılmıştır. Yüzeyindeki yaygın demir oksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için "Kızıl Gezegen" de denir.

Dünya ile mars arası kaç kilometre

Mars'ın Dünya'ya uzaklığı iki gezegenin Güneş etrafındaki yörüngelerine bağlı olarak 55 milyon kilometre ila 400 milyon kilometre arasında farklılık gösteriyor. NASA'ya göre bu Dünya'yla Mars arasındaki mesafenin ortalama 200 milyon kilometre olması anlamına geliyor. Mars'a mevcut uzay araçlarının hızıyla ulaşmak istendiğinde bu yaklaşık 9 ay sürüyor. Mars'a yolculuk yapan insansız uzay araçlarının kızıl gezegene ulaşması ise 128 ila 333 gün arasında vakit alıyor.

Mars ve Dünya arasındaki mesafe 62.1 milyon km'ye kadar düşecek. İki gezegen arasındaki mesafenin ortalama 225 milyon km olduğu söylenmektedir ancak bu mesafe değişkendir. NASA'nın Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan 30 Haziran 2020'de fırlatılan uzay aracı, yaklaşık 470 milyon kilometrelik bir yolculuktan sonra öngörülen tarihte Kızıl Gezegen'e ulaşmayı başardı.

5
112
6
7
45
4
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.