Dünyadaki bütün çocuklar, çocuk haklarından faydalanabiliyor mudur

Dünyadaki bütün çocuklar, çocuk haklarından faydalanabiliyor mudur
Sizce dünyadaki bütün çocuklar, çocuk haklarından faydalanabiliyor mudur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bireylerin sadece insan olmalarından dolayı sahip olduğu bazı evrensel hakları vardır. Bizim ülkemizde insan hakları devlet güvencesindedir. Bu güvencenin kaynağı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'dır.

Çocuk hakları da anayasa ile güvence altına alınmıştır.18 yaş altında olan bireyler çocuk olarak kabul edilir ve hakları da çocuk haklarına göre düzenlenir. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren devletler, kanunlarını bu sözleşmeye göre düzenlemektedirler. Bu sözleşme sayesinde çocuk hakları kanunlarca güvence altına alınmıştır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini, 1949 yılında onaylayan Türkiye, İnsan Haklarına Dair Sözleşmeyi de 1990 yılında imzalamıştır. Ülkemizde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bu sözleşmenin takibini gerçekleştirmektedir.

20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) çocuk haklarının başlıca savunucularındandır. UNICEF, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 158 ülkede çocukların ihtiyaçlarını karşılama, haklarını savunma adına çalışmalar yürütmektedir. Ülkemizde kimsesiz çocukların ihtiyaçlarını gidermek için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışmalar yürütmektedir

2
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.